Mieliniams blynams reikės:
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Mieliniai blynai
1. Miltus persijojame ir sumaišome su mielėmis.
2. Į didelį dubenį mušame kiaušinį, išplakame, beriame cukrų, druską, viską išmaišome. Pieną ir vandenį pašildome, supilame į dubenį su kiaušinio plakiniu ir išmaišome. Tada dalimis dedame su mielėmis sumaišytus miltus ir užmaišome mielinių blynų tešlą. Dubenį apdengiame maistine plėvele, ant viršaus rankšluosčiu ir pastatome šiltai vienai valandai. Prieš kepant blynus, pakilusios tešlos nebemaišome!
3. Į keptuvę pilame aliejaus, užkaitiname (ne per daug, kad blynai nesudegtų, geriau kepti lėtai). Sudrėkiname šaukštą, juo atgnybiame gabalėlį tešlos ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kartais uždengiant keptuvę dangčiu.
Mielinius blynus patiekiame dar šiltus su mėgstama uogiene, džemu ar jogurtu. Skanaus!