Lietinių tešlai reikės:
2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus.
Lietinių įdarui reikės:
Žiupsnelio druskos.
Gaminame. Lietiniai blynai su varške
Prieš gaminbant lietinius blynus pieną palaikome kambario temperatūroje. Vanduo taip pat turi būti kambario temperatūros.
Lietinių tešla. Kiaušinius mušame į dubenį ir gerai išplakame, beriame cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir vandenį, išmaišome. Kadangi naudojame skirtingus miltus, jų kiekis gali truputį skirtis nuo pateikto recepte. Paruoštą lietinių tešlą paliekame pastovėti bent 15 minučių.
Lietinių įdaras. Varškę pasmulkiname šakute, beriame žiupsnelį druskos, cukrų, dedame du šaukštus su kaupu grietinės ir viską išmaišome.
Prieš kepant lietinius blynus į tešlą pilame du šaukštus augalinio aliejaus. Keptuvę ištepame aliejumi. Samteliu pilame tešlą ant keptuvės, paskirstome po visą dugną, o perteklių išpilame atgal į dubenį. Lietinius blynus kepame iš abie pusių.
Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame jį vamzdeliu arba užlenkiame kraštus ir tada susukame.
Prieš tiekiant lietiniai blynai apkepinami keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus. Tiekiame su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!