Lietiniai blynai su špinatais – puikus pasirinkimas ieškantiems sveiko gyvenimo skonio ir lengvai pagaminamo patiekalo. Špinatai yra ne tik skanus, bet ir ypač naudingas ingredientas, praturtintas vitaminais bei mineralais. Špinatai stiprina imunitetą, gerinantis regėjimą ir palaiko virškinimo sistemą. Tad siūlome išbandyti šį paprastą receptą namuose.
Ingredientai lietiniams:
Gaminame. Lietiniai blynai su špinatais
Prieš gaminant lietinius blynus pieną ir kiaušinius geriau palaikyti kambario temperatūroje.
Špinatus dedame į plaktuvą, pilame šlakelį vandens ir gerai išplakame. Tada mušame kiaušinius, pilame pieną, beriame žiupsnelį druskos, miltus ir viską plakame, kog gausis vientisa žalia masė. Lietinių tešlą perpilame į dubenį ir paliekame 10 minučių pastovėti. Praėjus laikui pilame tirpintą sviestą ar alyvuogių aliejų ir gerai išmaišome. Lietinių tešla turi gautis gana skysta.
Keptuvę įkaitiname, dugną ištepame aliejumi, samteliu pilame lietinių blynų tešlą ir paskirstome po visą keptuvės dugną. Lietinius blynus kepame iš abiejų pusių. Skanaus!