Ingredientai:
Bulvės – 1,6 kg;
Svogūnai – 2-3 vnt.;
Kietasis sūris – 100-150 g;
Daržovių sultinys – 400 ml;
Kapoti žalumynai (krapai, petražolės) - dvi saujelės;
Sviestas – nedidelis gabalėlis;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Bulvių apkepas
1. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome labai plonais griežinėliais.
2. Svogūną nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais.
3. Į kepimo indą dedame sluoksnį bulvių ir sluoksnį svogūno žiedelių. Pabarstome druska, pipirais, kapotais žalumynais ir vėl sluoksnį bulvių ir sluoksnį svogūno žiedelių.. Paskutinis sluoksnis turi būti bulvių.
4. Kepimo indo turinį užpilame sultiniu. Ant viršaus keliose vietose uždedame mažais gabalėliais pjaustyto sviesto ir apkepo viršų apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu.
5. Bulvių apkepą kepame apie 1 valandą vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus!