Įdarytos bulvės

Keptos bulvės su šonine

Ingredientai:

Bulvės – 1 kg;
Rūkyta kiaulienos šoninė – 150-200 g;
Fermentinis sūris – 150-200 g;
Nedidelis svogūnas;
Alyvuogių aliejus arba gabalėlis sviesto;

Druska.

Gaminame. Įdarytos bulvės

Jaunas bulves, su plona odele, gerai nuplauname, senesnes nuskutame, dedame į šaltą pasūdytą vandenį ir užverdame. Vandeniui užvirus sumažiname ugnį ir apverdame. Virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio ir šviežumo. Svarbu, kad jos būtų ne pilnai išvirusios ir neskiltų. Apvirusias bulves nusunkiame, perpjauname išilgai pusiau ir išskobiame vidų taip, kad išeitų 1 centimetro storio bulvių geldelės. Bulvių geldeles ištepame lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir šauname į orkaitę, kad visiškai iškeptų.

Įdarui svieste ar aliejuje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštės dedame į keptuvę juostelėmis pjaustytą kiaulienos šoninę, pakepiname. Jeigu neturite kur panaudoti išskobtų bulvių likučių, galima juos susmulkinti ir pakepinti kartu su šonine.

Kai bulvių geldelės iškeps, išimame jas iš orkaitės, apibarstome tarkuotu sūriu ir į kiekvieną geldelę dedame įdaro. Arba galima pirmiau dėti įdaro ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Bulvių geldeles vėl šauname į orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys. Šitaip keptos bulvės gali būti patiekiamos su kąstiniu. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška