- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 15890

Ingredientai:
Bulvės - 0,5 kg;
Grietinėlė - 50-80 ml;
Nedideli svogūnai - 1-2 vnt.;
Sviestas - gabalėlis;
Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas;
Tarkuotas muskato riešutas, druska.
Gaminame. Bulvių košė su pakepintais svogūnais
Bulvių košei geriau naudoti daugiau krakmolo turinčias bulves. Taigi, bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į kelias dalis, užpilame šaltu vandeniu, beriame žiupsnelį druskos ir išverdame.
Išvirusias bulves nusunkiame ir dar šiek tiek palaikome ant viryklės, kad jos būtų sausesnės. Sugrūdame mediniu grūstuvu, įmaišome kapotus, aliejaus ir sviesto mišinyje pakepintus svogūnus, muskato riešutą ir grietinėlę. Viską gerai išmaišome.
Šitaip paruošta bulvių košė - skanus garnyras prie įvairių mėsos patiekalų. Skanaus!