Spanguolių kisielius

Spanguolių kisielius

Pasidalinsiu mielos uošvės receptu, be kurio neapsieina nė vienos Kūčios, Kalėdos, ar kitos šventės. Šis spanguolių kisieliaus receptas išskirtinis tuo, kad spanguolės nededamos į verdantį vandenį, todėl neprarandamos organizmui naudingos medžiagos. Galbūt šis spanguolių kisielius taps ir Jūsų šventinio stalo pasididžiavimu.

Spanguolių kisieliaus receptas

Reikės:

0,5 litro spanguolių
3 litrų vandens
6 valgomųjų šaukštų cukraus

3 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo

Gaminimas. Spanguolių kisielius

1. Nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištrinkite per smulkų sietelį. 

2. Į užvirintą vandenį suberkite cukrų, su visu sieteliu įmerkite tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patrinkite mediniu šaukštu, ar samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje - išmeskite. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilkite! 

3. Krakmolą atskieskite šaltu vandeniu, gerai išmaišykite ir lėtai pilkite į puodą. Puodo turinys turi būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas "nesušoktų į gabalus". Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas ir nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.

4. Tada į puodą supilkite ištrintas spanguoles.

Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška