Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su bananų įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai greitai ir labai paprastai pagaminami, puiki idėja užsimanius kažko skanaus. Vietoje įdaro galima naudoti bet kokią uogienę, tik šiuo atveju reikia labai atidžiai užspausti pyragėlių šonus, nes kepant uogienė linkusi „pabėgti“. Taigi, paprastai ir greitai pagaminamų sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptas.

Ingredientai:

500 g bemielės sluoksniuotos tešlos (dideliais lakštais);
~ 1 prinokęs bananas;
1 kiaušinio trynys;
šlakelis vandens;

Sezamo sėklos.

Gaminimas. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bananų įdaru

1. Sluoksniuota tešla išimama iš kameros ir valandėlei paliekama kambario temperatūroje, kad truputėlį atsileistų.

2. Bananas supjaustomas nestorais griežinėliais.

3. Sluoksniuotos tešlos lakštas pjaustomas kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dedama po kelis banano griežinėlius. Sluoksniuota tešla lenkiama pusiau, kad gautųsi trikampiai pyragėliai. Šakutės galu užspaudžiami pyragėlių kraštai.

4. Į kiaušinio trynį pilamas šlakelis vandens, išplakama. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai išdėliojami ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiekvieno pyragėlio viršus ištepamas trynio ir vandens plakiniu.

5. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai apibarstomi sezamo sėklomis ir šaunami į įkaitintą orkaitę. Kepami, kol truputį pakils ir viršus pradės gražiai gelsti.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai labai skanūs dar šilti. Nenusideginkite! Įdaras, tik išimtų pyragėlių viduje, labai karštas. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška