Pyragėliai su obuolių įdaru

Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru.

Ingredientai:

500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
~300-400 g obuolių;
2 valgomieji šaukštai cukraus;
Kiaušinio trynys;
Šlakelis vandens;

Cukrus pabarstymui.

Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

1. Sluoksniuota tešla išimama iš kameros ir valandėlei paliekama kambario temperatūroje, kad truputėlį atsileistų.

2. Obuolys nulupamas, supjaustomas kubeliais ir sumaišomas su cukrumi.

3. Sluoksniuotos tešlos lakštas pjaustomas kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dedama po šaukštelį obuolių įdaro. Sluoksniuota tešla lenkiama pusiau, kad gautųsi trikampiai pyragėliai. Pyragėlių kraštai užspaudžiami.

4. Į kiaušinio trynį pilamas šlakelis vandens, išplakama. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai išdėliojami ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kiekvieno pyragėlio viršus ištepamas trynio ir vandens plakiniu.

5. Pyragėliai apibarstomi cukrumi ir šaunami į įkaitintą orkaitę. Kepami, kol truputį pakils ir viršus pradės gražiai gelsti.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais labai skanūs dar šilti. Nenusideginkite! Įdaras, tik išimtų pyragėlių viduje, labai karštas. Skanaus!

Rekomenduojami video

Įvairūs receptai

Paieška