Meduoliai - eglutės

Meduoliai - eglutės

Meduolinės eglutės receptas.

Ingredientai:

Medus – 125 g;
Rudasis cukrus – 125 g;
Margarinas – 100 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Miltai – 450-500 g;
Nugesinta soda – 2 arbatiniai šaukšteliai;
Prieskoniai meduoliams – 1,5-2 arbatiniai šaukšteliai.

Glajui:

Cukraus pudra – tiek, kad glajus nebūtų skystas, ~ 1 stiklinė;
Kiaušinio baltymas – 1 vnt.;

Citrinos rūgštelė – pagal skonį.

Gaminame. Meduoliai - eglutės

Medų, margariną ir cukrų dedame į dubenį, o dubenį - ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpiname ir maišome kol nebeliks cukraus grūdelių. Nukėlus nuo puodo leidžiame atvėsti. Į pravėsusią masę dedame plaktus kiaušinius, prieskonius, grietine nugesintą sodą. Viską išmaišome ir po truputį maišydami dedame miltus. Minkome tešlą meduoliams. Tešla turi būti gana minkšta lengvai minkoma, tačiau ne per daug lipni. Jeigu norite kietesnių meduolių – dėkite daugiau miltų.

Iš tešlos suformuojame rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir palaikome šaldytuve per naktį (galima ir 4-5 valandas). Brandintą tešlą padaliname į kelias dalis, iškočiojame iki norimo storumo. Įvairaus dydžio žvaigždės formos formelėmis išspaudžiame meduolius. Jeigu formelių neturite, galite iš kartono pasidaryti trafaretus ir uždėjusios ant tešlos – apipjaustyti.

Meduolius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 8-10 minučių, priklausomai nuo meduolių storio (prieš dedant meduolius orkaitė jau turi būti įkaitinta). Kepant geriau stebėti, nes karštesnėje orkaitėje meduoliai gali iškepti greičiau.

Iškepti meduoliai paliekami atvėsti ir tuo metu pasigaminame glajų meduoliams pertepti.

Glajaus paruošimas

Į dubenėlį dedame ingredientus ir gerai išsukame. Glajus turi būti gana tirštas. Jeigu jis gavosi skystas, dedame dar cukraus pudros.

Meduolinės eglutės formavimas

Meduolius, nuo didžiausio iki mažiausio, dengiame glajumi ir dedame vieną ant kito, kol dar glajus nesukietėjo. Skanaus!

Rekomenduojami video

Įvairūs receptai

Paieška