Paella - tradicinis ispanų patiekalas

Paella receptas

Paella – nacionalinis ispanų patiekalas, mėsos, žuvies, jūros gėrybių ir ryžių derinys su įvairiausiomis daržovėmis. Šio ispaniško patiekalo ingredientai gali būti labai įvairūs: vištiena, krevetės, midijos, kalmarai, žuvis ir kt. Į paella dažnai dedama chorizo - kvapni ir skani ispaniška dešra, kurią pakepinus keptuvėje išsiskiria kvapūs oranžinės spalvos riebaliukai, priduodantys patiekalui išskirtinio skonio. Bent jau didžiuosiuose prekybos centruose šio gardumyno tikrai rasite. Na o gaminama paella specialioje didelėje keptuvėje „paellera“.

Taigi, pasidalinsiu vienu iš galimų ispaniško paella variantu. Kadangi paeljeros neturiu, kepiau pačioje paprasčiausioje didelėje keptuvėje :).

Ingredientai:

Vištienos krūtinėlė – 400 g;
Ispaniška Chorizo dešra – 150 g;
Paella ryžiai – 300 g;
Svogūnas – 1 vnt.;
Česnakas – 3-5 skiltelės;
Saldžioji paprika – 1 vnt.;
Morkos - 2 vnt.;
Šparagai – 100 g;
Maža cukinija;
Šaldyti arba švieži žirneliai – 100 g;
Šviežios petražolės – pundelis;
Citrina – 1 vnt.;
Alyvuogių aliejus;
Saldžiosios paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
Vištienos sultinys ~ 300 ml;

Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Ispaniška paella

1. Pirmiausia pasiruošiame ingredientus. Svogūną supjaustome kubeliais, morkas, cukiniją, šparagus ir papriką - juostelėmis, chorizo dešrą – griežinėliais, vištieną – stambesniais gabalėliais, o česnaką smulkiai sukapojame.

2. Į keptuvę pilame aliejaus, dedame česnaką, svogūną ir vištieną, pakepiname kelias minutes ant vidutinio karštumo ugnies, dedame chorizo dešrą ir morkas, dar truputį pakepiname ir sudedame likusias daržoves. Kepame, kol daržovės suminkštės, paskaniname druska, pipirais, paprikos milteliais.

3. Pagal tikrąjį paella receptą turėtume ryžius suberti į keptuvę, užpilti vištienos sultiniu ir troškinti ant mažos ugnies, nemaišant, apie 15-20 minučių, kol ryžiai išsitroškins. Bet kadangi mano keptuvėje vietos lieka mažai, o ir man taip skaniau :), darau šiek tiek kitaip. Keptuvės turinį sudedu į kiaurasamtį, palaukiu kol nusibėgs riebalai ir supilu juos atgal į keptuvę, sudedu ir truputį pakepinu ryžius, užpilu juos sultiniu ir ant mažos ugnies troškinu apie 15-20 minučių. Jeigu keptuvėje nebelieka skysčių, o ryžiai dar kieti, reikia įpilti truputį vandens, bet ne per daug. Kai ryžiai išsitroškins, skysčių keptuvėje nebeturi būti. Tada dedame į keptuvę vištieną su daržovėmis, išmaišome, užberiame smulkintų petražolių, dar truputėlį pakepiname, uždengiame dangčiu, rankšluosčiu ir paliekame 10 minučių.

Paella patiekiama su citrinos griežinėliais. Citrinos sultys užspaudžiamos ant patiekalo visai prieš valgant. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška