Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

Ingredientai:

Bulvės - ~1 kg;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Krakmolas  – 2-3 valgomieji šaukštai;
Kiaulienos arba kiaulienos/jautienos faršas - 400 g;
Svogūnas – 1 vnt.;
Druska, malti juodieji pipirai;
Kapoti žalumynai (petražolės ar krapai);

Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Žemaičių blynai

Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, palaukiame kol atvės ir sumalame mėsmale arba sutriname į košę. Į bulves dedame kiaušinį, krakmolą, pagardiname druska ir viską gerai išminkome.

Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, dedame faršą ir kepame maišant, kol iškeps. Pagardiname druska, pipirais, beriame saują kapotų žalumynų. 

Iš bulvių tešlos formuojame rutuliuką, suplojame jį, dedame šaukštą įdaro, užspaudžiame kraštus ir suformuojame žemaičių blynus.

Prieš tiekiant žemaičių blynai kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tiekiami su grietinės-sviesto padažu. Į padažą dar dažnai įmetu saujelę kapotų žalumynų (krapų, petražolių) ir įpilu truputėlį vandens, kad nebūtų labai tirštas. Skanaus!

Kitus žemaičių blynų receptus rasite čia: žemaičių blynai

Rekomenduojami video

Paieška