Mieliniai blynai su persikais

Mieliniai blynai su persikais

Mielinių blynų su persikais receptas

Ingredientai:

8 šviežūs, prinokę arba konservuoti persikai;
15 g šviežių mielių;
4 kiaušiniai;
300 ml pieno;
120 ml vandens;
300 g miltų;
100 g sviesto;
2 šaukštai rudojo cukranendrių cukraus;
Žiupsnelis druskos;

Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Mieliniai blynai su persikais

1. Mieles dedame į dubenėlį, beriame cukrų ir triname, kol mielės ištirps.

2. Dubenėlio turinį užpilame šiltu vandeniu (~ 35-40 laipsnių) ir 30-40 minučių padedame šiltai, kol suputos.

3. Miltus ir žiupsnelį druskos beriame į dubenį, pilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą, dedame nuo baltymų atskirtus kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišome.

4. Pilame suputojusias mieles ir dar pamaišome.

5. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, pilame į tešlą ir atsargiai išmaišome.

6. Dubenį su tešla uždengiame rankšluosčiu ir dedame 1,5 – 2 valandoms šiltai, kad tešla pakiltų.

7. Persikus supjaustome skiltelėmis. Konservuotus persikus gerai nuvarviname.

8. Įkaitintame aliejuje formuojame blynus, ant kiekvieno blyno uždedame kelis persiko griežinėlius ir kepame iš abiejų pusių.

Mieliniai blynai su persikais patiekiami karšti, tik iš keptuvės. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška