Ingridientai dešrelėms tešloje:
Pieniškos dešrelės - 4-5 vnt. (priklausomai nuo dydžio);
Kukurūzų miltai - 100 g;
Kvietiniai miltai - 100 g;
Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai;
Kvietiniai miltai - 100 g;
Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai;
Cukrus - 2 valgomieji šaukštai;
Druska (pagal skonį);
Druska (pagal skonį);
Pienas - 100 ml;
Vanduo - ~70-80 ml;
Vanduo - ~70-80 ml;
Augalinis aliejaus kepimui.
Taip pat reikės medinių iešmelių.
Gaminame. Dešrelės tešloje
Dešreles pjaustome į dvi ar tris dalis, persmeigiame mediniu iešmeliu.
Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską beriame į dubenį, išmaišome, pilame pieną, vandenį ir gerai išmaišome. Vandens pilame tiek, kad tešla būtų tiršta.
Augalinį aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje ar puode. Dešreles pamirkome tešloje ir greitai dedame į įkaitintą aliejų. Kepame kol tešla pagels.
Taip paruoštas dešreles galima tiekti su garstyčių, pomidorų ar kitais padažais. Skanaus!