Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

Subtilaus skonio Cezario salotos taip pavadintos tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus Gajaus Julijaus Cezario garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais atsitiktinai sukūrė italas Cezaris Cardini, kuriam priklausė viešbutis-restoranas Meksikoje. Šiandiena Cezario salotos, ko gero, vienos populiariausių salotų pasaulyje.

 

Cezario salotų su vištiena receptas

Ingredientai:

Romaninės salotos (galima naudoti Iceberg);
Vištienos krūtinėlė;
Pomidorai (skaniau vyšniniai);
Skrebučiai (krutonai) - kaip pasigaminti krutonus rasite čia
Tarkuotas Parmezano sūris

Padažui:

1 arbatinis šaukštelis Vusterio padažo (dar vadinamo Vordčesterio padažu);
1 kiaušinis;
2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
1 skiltelė česnako;
1 šaukštelis Dijon garstyčių;

30-40 ml alyvuogių aliejaus.

Gaminame. Cezario salotos su vištiena

Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol pakepinsime vištieną, pasigaminsime skrebučius ir padažą.

Cezario salotų padažas. Kiaušinį paneriame į verdantį vandenį ir verdame 1,5-2 minutę (ne ilgiau). Po to apliejame šaltu vandeniu ir palaukiame kol atauš. Česnaką išspaudžiame. Į dubenėlį dedame Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardiname druską bei pipirais. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu, plona srovele pilame aliejų ir dar plakame, kol padažas sutirštės.

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis ir pakepiname keptuvėje.

Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, pjaustytas pomidorų skilteles arba puseles (jeigu vyšniniai), keptos vištienos gabalėlius, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška