Pomidorų ir svogūnų salotos

Pomidorų ir svogūnų salotos

Šios pomidorų ir svogūnų salotos puikiai tiks prie įvairiausių mėsos patiekalų.

Ingredientai:

500 g pomidorų;
25 ml raudonojo vyno acto;
50 ml alyvuogių aliejaus;
1-2 raudonieji svogūnai;
1 šaukštas baziliko lapelių arba smulkintų svogūno laiškų;
1 nedidelė česnako skiltelė;

Druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame. Pomidorų ir svogūnų salotos

1. Pomidorus supjaustome griežinėliais. Jeigu pomidorai  vyšniniai – puselėmis.

2. Į dubenėlį pilame aliejų, vyno actą, dedame smulkiai sukapotą česnaką, pusžiedžiais arba plonais žiedeliais pjaustytą svogūną, druską, pipirus. Dubenėly uždengiame ir gerai sukratome.

3. Plačios lėkštės dugną išklojame pjaustytais pomidorais, apliejame marinatu ir paliekame pastovėti 15-20 minučių.

Pomidorų ir svogūnų salotas galite papuošti šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!

Paspaudę šia nuorodą galite matyti kaip greičiau supjaustyti vyšninius pomidorus (video).

Rekomenduojami video

Įvairūs receptai

Paieška