Bruschetta – itališkas užkandis su pomidorais

Bruschetta – itališkas užkandis su pomidorais

Ingredientai:

Itališka duona Ciabatta;
5 nedideli pomidorai;
2 skiltelės česnako;
6 šviežio baziliko lapeliai;
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus;

Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Bruschetta – itališkas užkandis su pomidorais

1. Pomidorus nulupame ir susmulkiname mažais kubeliais. Sėklas ir skystimą pašaliname.

2. Smulkiai sukapojame vieną česnako skiltelę, susmulkiname baziliko lapelius.

3. Dubenėlyje sumaišome pomidorus, bazilikus ir česnaką, užpilame alyvuogių aliejumi bei pagardiname druska ir pipirais. Dubenėlį maždaug valandai dedame į šaldytuvą.

4. Vieną Ciabattos riekutės pusę patriname česnaku ir aptepame alyvuogių aliejumi. Riekutes paskrudiname orkaitėje, ant jų dedame pomidorų mišinio ir puošiame baziliko lapeliu.

Į stalą Bruschetta tiekiama iš karto. Vėliau duonelė suminkštės ir užkandžio skonis keisis. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška