Ingredientai:
Malti juodieji pipirai.
Gaminame. Silkė pataluose
Išverdame bulves, morką, burokėlius ir kiaušinius (kietai). Silkės filė pjaustome juostelėmis arba kubeliais, svogūną susmulkiname. Virtas bulves, morką, kiaušinius ir burokėlius supjaustome kvadratėliais arba sutarkuojame burokine tarka (į atskirus dubenėlius).
Plačiose stiklinėse arba didesnėje torto formos salotinėje ingredientus sluoksniuojame tokia tvarka: burokėliai, majonezas, bulvės, morkos, majonezas (plonas sluoksnis), kiaušinis, svogūnas, silkė. Kiekvieną sluoksnį paspaudome šaukštu, kad ingredientai susiglaustų. Galime paskaninti druska, pipirais. Paliekame pastovėti.
Norėdamos perkelti silkę pataluose ant lėkštės, uždengiame salotinės ar stiklinės viršų lėkšte, prispaudžiame ir atsargiai apverčiame.
Silkė pataluose puošiama trupintu kiaušinio tryniu ir žalumynais. Skanaus!