Subtilaus skonio Cezario salotos taip pavadintos tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus Gajaus Julijaus Cezario garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais atsitiktinai sukūrė italas Cezaris Cardini, kuriam priklausė viešbutis-restoranas Meksikoje. Šiandiena Cezario salotos, ko gero, vienos populiariausių salotų pasaulyje.
Cezario salotų receptas
Reikės:
Padažui:
1 šaukštelis Dijon garstyčių.
Gaminame. Cezario salotos
Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol pasigaminsime skrebučius ir padažą.
Cezario salotų padažas. Kiaušinį paneriame į verdantį vandenį ir verdame 1,5-2 minutę (ne ilgiau). Po to apliejame šaltu vandeniu ir palaukiame kol atauš. Česnaką išspaudžiame. Į dubenėlį dedame Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardiname druską bei pipirais. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu, plona srovele pilame aliejų ir dar plakame, kol padažas sutirštės.
Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu.
Cezario salotos gali būti patiekiamos su kepintais vištienos gabalėliais ar kitais priedais. Skanaus!