Cezario salotos su ančiuviais

Cezario salotos su ančiuviais

Cezario salotų su ančiuviais receptas.

Ingredientai:

250 g. romaninių salotų;
30 g sūdytų ančiuvių su aliejumi;
1 vištos kiaušinis;
2 virti putpelės kiaušiniai (nebūtinai);
Krutonai (skrebučiai), kaip juo pagaminti rasite čia;
40 ml extra virgin alyvuogių aliejaus;
1 skiltelė česnako;
40 ml citrinų sulčių;
100 g tarkuoto parmezano sūrio (tinka ir Džiugas);
Arbatinis šaukštelis Worčesterio padažo;

Druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame. Cezario salotos su ančiuviais

1. Vištos kiaušinį verdame apie 1 minutę ir dedame į šaltą vandenį.

2. Salotas nuplauname, nusausiname, suplėšome mažesniais gabalėliais ir dedame į dubenį.

3. Ančiuvius pasmulkiname, česnaką sutriname, įmušame kiaušinį, dedame puse parmezano sūrio, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, worčesterio padažą, paskaniname druska, pipirais ir viską sumaišome.

4. Ant salotų lapų dedame griežinėliais pjaustytus putpelės kiaušinius, krutonus, apliejame pagamintu padažu ir atsargiai išmaišome.

Cezario salotos tiekiamos iš karto, tik pagamintos, kitaip krutonai prisigers padažo ir suminkštės. Į lėkštes sudėtos cezario salotos pabarstomos likusiu parmezano sūriu. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška