Moliūgų ir špinatų salotos

Moliūgų ir špinatų salotos

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (8 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Sveikuoliškos moliūgų ir špinatų salotos.

Ingredientai:

350 g moliūgo;
Šlakelis aliejaus (moliūgo kepimui);
Gabalėlis sviesto (moliūgo kepimui);
Sezamo sėklos;
Šviežios citrinos sultys;
Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Moliūgų ir špinatų salotos

1. Špinatai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi nedideliais gabalėliais.

2. Nulupama moliūgo odelė, išimamos sėklos ir moliūgas supjaustomas nedideliais kvadratėliais.

3. Į keptuvę pilama šlakelis aliejaus, dedama nedidelis gabalėlis sviesto. Kai riebalai įkais beriamas pjaustytas moliūgas ir maišant kepamas kol suminkštės.

4. Iškepęs moliūgas dedamas ant špinatų lapų. Ant viršaus beriamos sezamo sėklos. Salotos apšlakstomos citrinos sultimis, pagardinamos druska ir gerai išmaišomos.

Geriau salotoms leisti kelias minutes pastovėti, bet ne per ilgai. Moliūgų ir špinatų salotos skanesnės kol moliūgas dar šiltas. Skanaus!