Salotos su vištiena

Salotos su vištiena

Ingredientai:

Vištienos krūtinėlės puselė - 1 vnt.;
Salotos (gali būti įvairios) – 100-150 g;
Špinatų lapai – 100-150 g;
Parmezano drožlės - 70-80 g;
Česnakas – 1-2 skiltelės;
Skaldyti graikiniai riešutai – 2 valgomieji šaukštai;
Alyvuogių liejus – 2-3 valgomieji šaukštai;
Citrinos sultys – 2-3 valgomieji šaukštai;
Augalinis aliejus vištienos kepimui - šlakelis;

Vištienos prieskoniai, druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Salotos su vištiena

1. Įjungiame orkaitę ir paliekame įkaisti.

2. Vištienos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir ištriname druska, pipirais ir vištienos prieskoniais.

3. Keptuvėje (naudoju keptuvę, su kuria galima kepti tiek ant viryklės liepsnos, tiek orkaitėje) įkaitiname aliejų, dedame vištienos krūtinėlės puselę ir apkepiname po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Tada keptuvę šauname į orkaitę ir kepame dar apie 10 minučių. Patikriname ar krūtinėlė iškepė. Šakute pasmeigiame storiausią krūtinėlės vietą, ištraukiame ją iš mėsos ir paspaudžiame vietą šalia skylučių: iš mėsos turi tekėti skaidrus sultinys, be raudonumo atspalvio. Iš karto vištienos krūtinėlės nepjaustome, tegul pravėsta.

4. Į dubenį dedame suplėšytas salotas ir špinatus ir smulkintus graikinius riešutus.

5. Kitame dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame pirmojo dubens turinį, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.

6. Į lėkštę dedame salotų, graikinių riešutų ir padažo mišinio, at viršaus uždedame dar šiltos pjaustytos vištienos krūtinėlės ir apibarstome parmezano sūrio drožlėmis.

Štai ir skanios salotos su vištiena!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška