- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 40924
Ingredientai:
Silkės filė – 400 g;
Virti burokėliai – 2-3 vnt.;
Kiaušiniai – 3-4 vnt.;
Virtos bulvės – 2-3 vnt.;
Virtos morkos – 1 vnt.;
Svogūnas – 1 vnt.;
Majonezas;
Malti juodieji pipirai;
Konservuoti žirneliai ir petražolės papuošimui.
Gaminame. Silkė pataluose
Išverdame bulves, morką, burokėlius ir kiaušinius (kietai). Silkės filė pjaustome juostelėmis arba kubeliais, svogūną susmulkiname. Virtas bulves, morką, kiaušinius ir burokėlius sutarkuojame burokine tarka (į atskirus dubenėlius).
Pailgoje lėkštėje ingredientus sluoksniuojame tokia tvarka: bulvės, morkos, majonezas (plonas sluoksnis), silkė, svogūnas, kiaušiniai. Paskaniname maltais pipirais. Burokėlius sumaišome su majonezu ir burokėlių sluoksniu uždengiame visą mišrainę. Šaukštu formuojame žuvelę. Iš konservuotų žirnelių padarome žvynus, akis ir burną, o iš šviežių petražolių – pelekus. Skanaus!