Balta mišrainė, receptas
Ingredientai:
Bulvės – 4 vnt.;
Morkos - 2 vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Virtas arba karštai rūkytas kumpis – 120-150 g;
Raugintas agurkas – 1 vnt.;
Svogūnas (nedidelis) – puselė;
Konservuoti žirneliai – 3-4 v. šaukštai;
Majonezas;
Druska, malti juodieji pipirai;
Žalumynai (krapai ar petražolės).
Gaminame. Balta mišrainė su kumpiu
Neskustas bulves ir morkas gerai nuplauname, ir išverdame atskiruose puoduose. Nusunktas daržoves atvėsiname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Kumpį, kietai virtus kiaušinius, raugintus agurkus taip pat supjaustome kubeliais. Svogūną smulkiai sukapojame.
Visus ingredientus dedame į dubenį, paskaniname druska, pipirais, užpilame majonezu ir sumaišome. Puošiame žalumynais. Skanaus!