Graikiškos salotos

Graikiškos salotos

Nepamirškite, kad graikiškos salotos gaminamos visai prieš tiekiant, jų laikyti negalima.

Ingredientai:

Salota – gūžės;
Fetos sūris – 200 g;
Agurkai – 2 vnt.;
Pomidorai – 2-3 vnt.;
Saldžioji paprika – 2 vnt. (nedideli)
Alyvuogės be kauliukų (labiau tinka juodos) – 150 g;
Česnakas – 2 skiltelės;
Raudonas svogūnas – 1 vnt.;
Extra Virgin alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
Vyno actas – 1 v. šaukštas;
Druska (jeigu reikia).

Gaminame. Graikiškos salotos

Daržoves ir salotas nuplauname, nusausiname. Salotų lapus suplėšome gabalėliais, agurką ir pomidorą pjaustome gana stambiais kubeliais, paprikas kvadratėliais, svogūną plonais žiedeliais, česnaką plonomis riekelėmis. Visus išvardintus ingredientus sumaišome, apipilate alyvuogių aliejumi ir vyno actu, paskaniname druska, pridedame alyvuoges ir dar kartą sumaišome. Tada graikiškas salotas dedame į salotų lėkštes ir ant viršaus pridedame kubeliais pjaustyto Fetos sūrio. Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt

4.28 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (25 balsai (-ų))
Agurkai Alkoholiniai kokteiliai Amerikietiški blynai Ananasas Antienos patiekalai Apkepai Arbūzas Avienos patiekalai Avižiniai sausainiai Avokadas Avokado salotos Baklažanas Balandėliai Bananai Beliašai Blynai Braškės Brokoliai Bulviniai blynai Bulvių košė Bulvių patiekalai Burokėliai Burokėlių salotos Burokėlių sriuba Cepelinai Cinamonas Cukinija Cukinijų blynai Daržovių salotos Daržovių sriuba Garnyrai Grikiai Grikių košė Grybai Guliašas Ikrai Imbieriniai sausainiai Itališki patiekalai Japoniški patiekalai Jautienos patiekalai Kalafioras Kalakutienos patiekalai Kalėdiniai patiekalai Kalėdiniai sausainiai Karpačio Karpis Karšti gėrimai Kava Keksiukai Kepenys Kepsniai Kepta cukinija Kepta višta Kepta žuvis Keptos bulvės Kiaulienos patiekalai Kiaušiniai Kiaušinienė Kibinai Kisieliai Kokosas Kokosiniai sausainiai Kokteiliai Konditerija Konservavimas Kopūstas Kopūstų salotos Kotletai Košės Krabų lazdelės Krabų mišrainė Krevetės Kriaušės Kugelis Kūčių patiekalai Lašiša Ledai Ledų kokteiliai Lietiniai blynai Lietuviški patiekalai Maisto dekoravimas Makaronai Manų košė Meduoliai Medus Miltų patiekalai Mišrainės Mocarela Moliūgai Moliūgų blynai Morkos Naminiai sausainiai Netikras zuikis Obuoliai Obuolių pyragas Omletas Padažai Paprika Patiekalai iš faršo Patiekalai iš varškės Pesto Pieniškos sriubos Pievagrybiai Pievagrybių sriuba Pomidorai Pyragai Pyragėliai Rauginti kopūstai Riešutai Rudens gėrybės Rududu Saldainiai Salotos su mėsa Salotos su žuvimi Sausainiai Silkė Silkė pataluose Sluoksniuota tešla Spageti Spanguolės Spurgos Sumuštiniai Suši Sūris Tortai Trintos sriubos Triušiena Tunas Tuno salotos Uogos Upetakis Vafliai Vaisiniai desertai Vaisiniai kokteiliai Vaisių ir uogų desertai Vaisių salotos Varškė Varškės apkepas Varškės spurgos Varškėčiai Velykų valgiai Veršienos patiekalai Vieno kasnio uzkandziai Vieno kąsnio sumuštiniai Virtinukai Vištienos kepsneliai Vištienos kotletai Vištienos patiekalai Vištienos sparneliai Vyniotiniai Vynuogės Vyšnios Česnakas Čili sriuba Čirviniai blynai Įdaryti kiaušiniai Šaltos sriubos Šašlykai Šokoladas Šokoladiniai keksiukai Šonkauliukai Šparaginės pupelės Špinatai Šventiniai patiekalai Žagarėliai Želė Žemaičių blynai Žiediniai kopūstai Žąsienos patiekalai