Nepamirškite, kad graikiškos salotos gaminamos visai prieš tiekiant, jų laikyti negalima.
Graikiškoms salotoms reikės
Salota – gūžės;
Fetos sūris – 200 g;
Agurkai – 2 vnt.;
Pomidorai – 2-3 vnt.;
Saldžioji paprika – 2 vnt. (nedideli)
Alyvuogės be kauliukų (labiau tinka juodos) – 150 g;
Česnakas – 2 skiltelės;
Raudonas svogūnas – 1 vnt.;
Extra Virgin alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
Vyno actas – 1 v. šaukštas;
Druska (jeigu reikia).
Gaminame. Graikiškos salotos
Daržoves ir salotas nuplauname, nusausiname. Salotų lapus suplėšome gabalėliais, agurką ir pomidorą pjaustome gana stambiais kubeliais, paprikas kvadratėliais, svogūną plonais žiedeliais, česnaką plonomis riekelėmis. Visus išvardintus ingredientus sumaišome, apipilate alyvuogių aliejumi ir vyno actu, paskaniname druska, pridedame alyvuoges ir dar kartą sumaišome. Tada graikiškas salotas dedame į salotų lėkštes ir ant viršaus pridedame kubeliais pjaustyto Fetos sūrio. Skanaus!