- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 10692

Ingredientai:
Virti avinžirniai;
Salotų mišinys arba špinatų lapai;
Vyšniniai pomidorai;
Salotų užpilas:
Alyvuogių aliejus;
Citrinos sultys;
Skystas medus;
Garstyčios;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Avinžirnių salotos su vyšniniais pomidorais
Avinžirnius užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame išbrinkti per naktį. Išbrinkusius avinžirnius nukošiame, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame šiek tiek druskos ir verdame apie 40-60 minučių, arba kol avinžirniai taps kramtomi. Žinoma galima avinžirnius mirtyki tik kelias valandas, tačiau tokiu atveju juos reikės virti ilgiau.
Salotų užpilas. Į dubenėlį dedame visus užpilo ingredientus ir sumaišome.
Į kitą dubenį dedame virtus atvėsusius avinžirnius, plėšytas salotas arba špinatus ir puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus. Užpilą pilame ant salotų ir sumaišome. Skanaus!