- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 26888

Ingredientai:
Silkės filė – 400 g;
Virti burokėliai – 2-3 vnt.;
Kiaušiniai – 3-4 vnt.;
Virtos bulvės – 2-3 vnt.;
Virtos morkos – 1-2 vnt.;
Svogūnas – 1 vnt.;
Majonezas;
Malti juodieji pipirai;
Salotų lapai papuošimui.
Gaminame. Silkė pataluose šventiniam stalui
Išverdame bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius (kietai). Silkės filė pjaustome juostelėmis, svogūną susmulkiname. Virtas bulves, kiaušinius ir burokėlius sutarkuojame burokine tarka (į atskirus dubenėlius).
Lėkštėje ingredientus sluoksniuojame tokia tvarka: bulvės, silkė, svogūnas, kiaušiniai. Paskaniname maltais pipirais. Burokėlius sumaišome su majonezu ir burokėlių sluoksniu uždengiame visą mišrainę. Šaukštu formuojame žuvelę. Virtas morkas pjaustome plonais griežinėliais, iš kurių padarome žuvelės žvynus ir burną, iš salotų lapų – pelekus ir uodegą, o iš majonezo ir pipiro - žuvelės akį.
Taip paruošta silkė pataluose puikiai tiks šventiniam stalui. Skanaus!