Ingredientai:
Burokėliai - 450 g;
Bulvės - 500 g;
Morkos - 250 g;
Obuoliai (nedideli, rūgštesni) - 1-2 vnt.;
Rauginti agurkai - 350 g;
Rauginti kopūstai - 300 g;
Svogūnai - 200 g;
Konservuoti žalieji žirneliai - 300 g;
Alyvuogių aliejus - 150 g;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Burokėlių mišrainė "Vinegretas"
Bulves, morkas ir burokėlius išverdame atskiruose induose. Atvėsiname, nulupame ir pjaustome kubeliais. Obuolius perpjauname pusiau, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Svogūnus bei raugintus agurkus taip pat pjaustome kubeliais. Dedame konservuotus žirnelius ir raugintus kopūstus. Visas daržoves sumaišome dideliame dubenyje, apliejame alyvuogių aliejumi, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Dedame vinegretą į šaldytuvą 3 valandoms. Prieš tiekiant, vinegretą dar kartą iškaišome. Skanaus!
Daugiau mišrainių receptų rasite čia: mišrainės.