Ingredientai:
Kapotos petražolės.
Gaminame. Tuno salotos
Proporcijų nerašiau, nes visada dedu "iš akies" ir ką turiu virtuvėje. Prie šių salotų taip pat puikiai dera žiedinis kopūstas, poras. Ant viršaus kartais užberiu lukštentų saulėgražų ar smulkintų riešutų (labai skanu su anakardžiais).
Pomidorus nuplauname ir pjaustome skiltelėmis. Agurkus nuplauname ir pjaustome griežinėliais. Svogūną nulupame, pjaustome kuo plonesniais griežinėliais ir išskirstome žiedeliais.
Lėkštę išklojame salotų lapais, ant viršaus dedame pomidoro gabalėlius, agurko griežinėlius, tuną, alyvuoges ir svogūną. Tuno salotas pagardiname druska, pipirais, salotų prieskoniais, beriame saujelę kapotų petražolių, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Vietoje citrinos ir alyvuogių aliejaus galima naudoti baltąjį majonezinį padažą. Žinoma pirmasis variantas sveikesnis. Skanaus!