Silkė pataluose

Silkė pataluose

Ingredientai:

Silkė – 1 vnt.;
Virti burokėliai – 2 vnt.;
Morkos (nedidelės) - 2-3 vnt.;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Virtos bulvės – 3 vnt.;
Svogūnas – 1 vnt.;
Majonezas;

Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Silkė pataluose

Silkę išdarinėjame, išrenkame stambius kaulus ir supjaustome smulkiais kvadratėliais ar juostelėmis.

Svogūną susmulkiname. Išverdame bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius. Visus virtus ingredientus sutarkuojame burokine tarka (į atskirus dubenėlius).

Plačiose salotinėje ar lėkštėje ingredientus sluoksniuojame tokia tvarka: bulvės, svogūnas, silkė, majonezas (aptepame plonu sluoksniu), kiaušinis, morkos, burokėliai, majonezas (aptepame). Kiekvieną sluoksnį paspaudome ir paskirstome šaukštu, kad ingredientai susiglaustų. Galime paskaninti druska, pipirais. Paliekame pastovėti 2-3 valandas šaldytuve.

Silkė pataluose puošiama trupintu kiaušinio tryniu ir žalumynais. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška