Ingredientai:
Svogūno marinatui:
Gaminame. Silkė pataluose
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais ir dedame į dubenėlį. Iš vandens, acto, cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišome marinatą ir užpilame juo svogūną.
Išverdame bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius. Visus virtus ingredientus sutarkuojame burokine tarka (į atskirus dubenėlius). Silkės filė supjaustome smulkiais kvadratėliais ar juostelėmis.
Kiaušinius, šiek tiek burokėlių ir morkų paliekame mišrainės papuošimui.
Plačiose salotinėje dedame sluoksnį bulvių, aptepame plonu sluoksniu majonezo ir dedame sluoksnį silkės. Gerai nusunkiame svogūnų marinatą ir dedame sluoksnį svogūnų. Toliau demame sluoksnį morkų ir aptepame plonu sluoksniu majonezo. Dedame burokėlius ir vėl aptepame majonezu. Paskutinis majonezo sluoksnis kiek storesnis.
Viršų puošiame kiaušinių, burokėlio ir morkų juostelėmis. Skanaus!