Ingredientai salotoms:
Nedideli trumpavaisiai agurkai - ~500 g;
Česnakas - 3-4 skiltelės;
Kapoti krapai ir petražolės - pundelis arba pagal skonį;
Druska - 1/2 arbatinio šaukštelio arba pagal skonį;
Cukrus - 1/2 arbatinio šaukštelio arba pagal skonį;;
Actas 9 proc. - 1 valgomasis šaukštas;
Augalinis aliejus - 60 ml.
Gaminame. Agurkų, krapų ir petražolių salotos
Agurkus, krapus ir petražoles nuplauname. Nupjaustome agurkų galus ir supjaustome stambesniais griežinėliais, arba išilgai ketvirčiais. Krapus ir petražoles susmulkiname. Česnako skilteles išspaudžiame.
Į dubenį dedame pjaustytus agurkus, kapotus žalumynus, išspaustą česnaką, druską, cukrų, pilame actą. Augalinį aliejų pakaitiname iki karštumo, bet neužviriname. Į agurkų salotas pilame karštą aliejų, išmaišome, dubenį uždengiame ir dedame į šaltytuvą kelioms valandoms.
Šios agurkų salotos labai tinka prie mėsos patiekalų, šašlyko. Skanaus!