Ingredientai:
Šaldyti kalmarai - 5 vnt.;
Kiaušiniai - 4 vnt.;
Konservuoti žirneliai - 4-5 valgomieji šaukštai;
Krapai - nedidelis pundelis;
Baltasis majonezinis padažas arba majonezas.
Druska pipirai, lauro lapai.
Gaminame. Kalmarų salotos su žirneliais
Užviriname puodą vandens, beriame druskos, dedame kelis pipirus ir kelis lauro lapus. Kalmarus nuplauname ir dedame į verdantį vandenį. Nuo tada, kai vanduo puode pradės virti, verdame lygiai 3 minutes, ištraukiame kalmarus iš vandens ir dar karštiems nulupame odelę. Kalmarų negalima pervirti nes jie sukietės.
Kiaušinius išverdame kietai. Kalmarus ir kiaušinius pjaustome mažais kubeliais. Į dubenį dedame kalmarus, kiaušinius, nusunktus konservuotus žirnelius, smulkiai kapotus krapus, baltąjį majonezinį padažą arba majonezą ir viską gerai išmaišome. Skanaus!