- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 12308

Ingredientai:
Putpelių kiaušiniai papuošimui - 3 vnt.;
Gaminame. Salotos "Lizdas"
Vištienos krūtinėlę išverdame (kad geriau pjaustytūsi galima išvirti iš vakaro ir palaikyti per naktį šaldytuve). Visus kiaušinius taip pat išverdame, tačiau putpelių kiaušinius paliekame papuošimui. Virtą krūtinėlę, vištos kiaušinius, česnaką ir agurką pjaustome smulkiai. Svogūną taip pat smulkiname tačiau dedame į kitą dubenėlį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelias minutes pastovėti. Po kelių minučių nupilame vandenį ir svogūnus sumaišome su kitais ingredientais, paskaniname druska, pipirais, dedame majonezo, žiupsnelį smulkintų krapų ir viską sumaišome.
Kaip paruošti bulves?
Bulves geriausia ruošti visai prieš sėdant prie stalo, nes ilgiau pastovėjusios jos nebebūna tokios skanios.
Bulves nuskutame, nuplauname ir specialia tarka sutarkuojame šiaudeliais. Taip paruoštas bulves kelis kartus perplauname šaltu vandeniu, dedame ant servetėlės, nusausiname ir kepame kelias minutes įkaitintame aliejuje. Atsargiai, taip plonai sutarkuotos bulvės greitai dega. Iškepusias bulves dedame ant servetėlės ir pasūdome.
Lėkštę išklojame salotų lapais, dedame mišrainę ir formuojame lizdą. Lizdo šonus apdedame keptomis bulvytėmis, į lizdo vidurį pridedame smulkintų krapų ir puoošiame putpelės kiaušiniais. Skanaus!