Ingredientai:
Salotų mišinys arba špinatų lapai;
Virti avinžirniai;
Fetos sūris;
Išlukštentos pistacijos.
Užpilas:
Alyvuogių aliejus;
Citrinos sultys;
Skystas medus (nebūtinai);
Garstyčios (nebūtinai);
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Burokėlių salotos su avinžirniais ir feta
Avinžirnius užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame išbrinkti per naktį. Išbrinkusius avinžirnius nukošiame, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame šiek tiek druskos ir verdame apie 40-60 minučių, arba kol avinžirniai taps kramtomi. Žinoma galima avinžirnius mirtyki tik kelias valandas, tačiau tokiu atveju juos reikės virti ilgiau.
Salotų užpilas. Į dubenėlį dedame visus užpilo ingredientus ir sumaišome.
Į kotą dubenį dedame plėšytus salotų lapus arba špinatus, marinuotus burokėlius, avinžirnius, smulkintą fetos sūrį, pistacijas, viską apliejame užpilu ir sumaišome. Skanaus!