Ingredientai:
Sūdytos silkės filė – 3-4 vnt.;
Bulvės – 3 vnt.;
Burokėliai – 3 vnt.;
Morkos - 2 vnt.;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Svogūnas – 1 didelis;
Actas - 3-4 valg. šaukštai;
Majonezas;
Gaminame. Silkė pataluose
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, dedme į nedidelį puodą, užpilame actu ir ką tik užvirintu vandeniu, uždengiame dangtį ir palaikome 3-4 minutes. Nukošiame.
Išverdame bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Visus virtus ingredientus sutarkuojame burokine tarka (į atskirus dubenėlius), kiaušinių trynius sutrupiname. Silkės filė supjaustome smulkiais kvadratėliais ar juostelėmis.
Plačiose salotinėje dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį silkės, svogūnus ir aptepame plonu sluoksniu majonezo. Toliau demame sluoksnį kiaušinio baltymo, sluoksnį morkų ir sluoksnį burokėlių. Vėl aptepame majonezu (tik šis sluoksnis majonezo storesnis) ir apibarstome kiaušinio tryniu. Skanaus!