- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 14413

Ingredientai:
Virti avinžirniai;
Fetos sūris;
Pomidorai;
Agurkai;
Salotų mišinys arba špinatų lapai.
Salotų užpilas:
Alyvuogių aliejus;
Citrinos sultys;
Skystas medus (nebūtinai);
Garstyčios (nebūtinai);
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Daržovių salotos su avinžirniais ir feta
Avinžirnius užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame išbrinkti per naktį. Išbrinkusius avinžirnius nukošiame, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame šiek tiek druskos ir verdame apie 40-60 minučių, arba kol avinžirniai taps kramtomi. Žinoma galima avinžirnius mirtyki tik kelias valandas, tačiau tokiu atveju juos reikės virti ilgiau.
Salotų užpilas. Į dubenėlį dedame visus užpilo ingredientus ir sumaišome.
Daržoves pjaustome norimo dydžio gabalėliais, salotų lapus plėšome, fetos sūrį smulkiname šakute, viską dedame į salotinę, apliejame užpilu ir sumaišome. Skanaus!