Ingredientai:
Konservuotas tunas gabalėliais (skanesnis aliejuje);
Avokadas (prinokęs);
Mėgstamų salotų lapeliai (Iceberg ar kt);
Špinatų lapai;
Vyšniniai pomidoriukai;
Raudonasis svogūnas;
Svogūnų laiškai (nebūtinai);
Užpilas: grūdėtosios garstyčios, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, prieskoniai pagal skonį;
Taip pat kaip užpilą galima naudoti baltąjį majonezinį padažą.
Gaminame. Tuno salotos su avokadu
Avokadą, pomidorus, salotų ir špinatų lapus pjaustome norimo dydžio gabalėliais. Raudonąjį svogūną pjaustome plonais griežinėliais ir pamaigome, kad išsiskirtų sultys. Visus ingredientus sluoksniais dedame į salotinę, ten pat keliauja ir nusunktas tunas.
Į atskirą dubenėlį dedame garstyčių, pilame alyvuogių aliejaus ir truputį šviežių citrinos sulčių, jeigu reikia pagardiname druska, pipirais, išmaišome ir pilame ant tuno salotų. Vietoje garstyčių užpilo galima naudoti baltąjį majonezinį padažą. Skanaus!