- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 10544

Ingredientai:
Virti avinžirniai - 250 g;
Špinatų lapai - dvi saujelės;
Fetos sūris - 80 g;
Kapoti graikiniai riešutai - 1-2 valg. šaukštai;
Užpilas:
Alyvuogių aliejus - 3 valg. šaukštai;
Citrinos sultys - 1-2 valg. šaukštai;
Skystas medus - 1 arbat. šaukštelis;
Garstyčios - 1/2 arbat. šaukštelio;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Avinžirnių salotos su špinatais ir feta
Avinžirnius užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame išbrinkti per naktį. Išbrinkusius avinžirnius nukošiame, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame šiek tiek druskos ir verdame apie 40-60 minučių, arba kol avinžirniai taps kramtomi. Žinoma galima avinžirnius mirtyki tik kelias valandas, tačiau tokiu atveju juos reikės virti ilgiau.
Salotų užpilas. Į dubenėlį dedame visus užpilo ingredientus ir sumaišome.
Į kitą dubenį dedame virtus atvėsusius avinžirnius, špinatų lapus (galima pasmulkinti), stambia tarka tarkuotą fetos sūrų ir graikinius riešutus. Užpilą pilame ant salotų ir sumaišome. Skanaus!