
- Hits: 4322
Cezario salotos su vištiena ir putpelių kiaušiniais
Subtilaus skonio Cezario salotos taip pavadintos tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus Gajaus Julijaus Cezario garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais atsitiktinai sukūrė italas Cezaris Cardini, kuriam priklausė viešbutis-restoranas Meksikoje. Šiandiena Cezario salotos, ko gero, vienos populiariausių salotų pasaulyje.
Taigi, skanių Cezario salotų su vištiena ir putpelių kiaušiniais receptas
Ingredientai:
Salotų lapai;
Vištienos krūtinėlės filė;
Putpelių kiaušiniai;
Skrebučiai (krutonai) - kaip pasigaminti krutonus rasite čia
Tarkuotas Parmezano sūris;
Druska, malti pipirai.
Cezario salotų padažui reikės:
1 kiaušinio;
2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;
~ 30 ml alyvuogių aliejaus.
1 skiltelės česnako;
1 šaukštelio garstyčių;
~ 25 g tarkuoto Parmezano sūrio;
Gaminame. Cezario salotos su vištiena ir putpelių kiaušiniais
Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus ingredientus.
Išverdame putpelių kiaušinius. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, pipirais ir/ar prieskoninėmis žolelėmis.
Pasigaminame Cezario salotų padažą. Kambario temperatūroje palaikytą kiaušinį (ne iš šaldytuvo) nuplauname, panardiname į ką tik užvirintą vandenį ir palaikome 1 minutę. Po minutės kiaušinį panardiname į šaltą vandenį ir paliekame, kol kiaušinis atvės. Į dubenėlį mušame atvėsusį kiaušinį, dedame smulkintą česnaką, garstyčias, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, beriame tarkuotą parmezano sūrį ir žiupsnelį druskos. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu. Cezario salotų padažas paruoštas.
Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, putpelių kiaušinių puseles, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!
PatarimuPasaulis.lt