- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 17745

Subtilaus skonio Cezario salotos taip pavadintos tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus Gajaus Julijaus Cezario garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais atsitiktinai sukūrė italas Cezaris Cardini, kuriam priklausė viešbutis-restoranas Meksikoje. Šiandiena Cezario salotos, ko gero, vienos populiariausių salotų pasaulyje.
Taigi, skanių Cezario salotų su vištiena receptas
Ingredientai:
Cezario salotų padažui reikės:
Gaminame. Cezario salotos su vištiena ir putpelių kiaušiniais
Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus ingredientus.
Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, pipirais ir/ar prieskoninėmis žolelėmis.
Pasigaminame Cezario salotų padažą. Kambario temperatūroje palaikytą kiaušinį (ne iš šaldytuvo) nuplauname, panardiname į ką tik užvirintą vandenį ir palaikome 1 minutę. Po minutės kiaušinį panardiname į šaltą vandenį ir paliekame, kol kiaušinis atvės. Į dubenėlį mušame atvėsusį kiaušinį, dedame smulkintą česnaką, garstyčias, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, beriame tarkuotą parmezano sūrį ir žiupsnelį druskos. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu. Cezario salotų padažas paruoštas.
Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, pomidorų puseles ar skilteles, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!