- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 16632

Subtilaus skonio Cezario salotos taip pavadintos tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus Gajaus Julijaus Cezario garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais atsitiktinai sukūrė italas Cezaris Cardini, kuriam priklausė viešbutis-restoranas Meksikoje. Šiandiena Cezario salotos, ko gero, vienos populiariausių salotų pasaulyje.
Taigi, skanių Cezario salotų su krevetėmis receptas
Ingredientai:
Cezario salotų padažui reikės:
~ 25 g tarkuoto Parmezano sūrio;
Gaminame. Cezario salotos su krevetėmis
Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus ingredientus.
Tigrines krevetes išlukštename (uodegėlę paliekame). Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame susmulkintas 2 česnako skilteles ir trumpai pakepinus suberiame krevetes. Krevetes pakepiname kelias minutes, truputį pasūdome, pakratome keptuvėje ir išjungus ugnį dar palaikome keptuvėje su uždengtu dangčiu.
Pasigaminame Cezario salotų padažą. Kambario temperatūroje palaikytą kiaušinį (ne iš šaldytuvo) nuplauname, panardiname į ką tik užvirintą vandenį ir palaikome 1 minutę. Po minutės kiaušinį panardiname į šaltą vandenį ir paliekame, kol kiaušinis atvės. Į dubenėlį mušame atvėsusį kiaušinį, dedame smulkintą česnaką, garstyčias, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, beriame tarkuotą parmezano sūrį ir žiupsnelį druskos. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu. Cezario salotų padažas paruoštas.
Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, vyšninius pomidorus, paruoštas krevetes, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!