Šios baltos mišrainės receptas išskirtinis tuo, kad morkos ir bulvės kepamos orkaitėje, todėl išlaiko sodresnį skonį.
Ingredientai:
Žalumynai (krapai ar petražolės).
Į baltą mišrainę galite įdėti ir 300 - 400 g virtos/rūkytos vištienos ar kalakutienos.
Gaminame. Balta mišrainė su orkaitėje keptomis daržovėmis
Pasiruošiame visus ingredientus. Morkas ir bulves gerai nuplauname, suvyniojame į foliją po vieną ar du vienetus (priklausomai nuo dydžio) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie vieną valandą. Kiaušinius išverdame kietai. Žalumynus smulkiai sukapojame. Daržoves atvėsiname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Taip pat kubeliais pjaustome virtus kiaušinius ir marinuotus agurkėlius.
Į dubenį dedame bulves, morkas, kiaušinius, marinuotus agurkėlius, žirnelius ir kapotus žalumynus. Apibarstome druska, pipirais, užpilame majonezu ir išmaišome. Skanaus!