Ingredientai:
Cukrus 1 valgomasis šaukštas (jeigu morkos saldžios, cukraus reikės mažiau);
Česnakas - 5-6 skiltelės;
Kalendra - 1/2 valgomojo šaukšto;
Čili pipirai 1/4 arbatinio šaukštelio;
Balzamiko arba obuolių actas - 1 valgomasis šaukštas.
Gaminame. Korėjietiškos salotos
Morkas nuskutame, nuplauname, specialia tarka sutarkuojame plonais šiaudeliais ir dedame į didelį dubenį. Ant morkų beriame šaukštą druskos ir šaukštą cukraus. Jeigu morkos saldžios, cukraus dėkite mažiau. Rankomis atsargiai išmaišome ir dubenį mažiausiai pusvalandžiui dedame į šoną, kad nusistovėtų morkų sultys.
Tuo metu dubenėlyje sumaišome prieskonius: kalendrą, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, bei čili pipirus.
Augaliniame aliejuje pakepiname pusžiedžiais ar griežinėliais pjautytą svogūną (salotoms reikės ne svogūno, o jo aromato prisigėrusio aliejaus).
Praėjus laikui dubenyje su morkomis atsirado sulčių. Morkas šiek tiek nuspaudžiame rankomis ir perdedame į kitą dubenį. Į dubens vidurį, ant morkų, išspaudžiame česnako skilteles, O ant česnako beriame sumaišytus prieskonius. Į dubens viduriuką, ant česnako ir prieskonių pilame dar karštą, perkoštą saulėgražų aliejų, kuriame kepė svogūnai (pačių svogūnų dėti nereikia). Greitai išmaišome morkas, kad česnakas, prieskoniai ir aliejus pasiskirstytų. Pilame šaukštą balzamiko acto ir dar kartą išmaišome. Morkų salotas dedame į indą ir, kai atvės, dedame į šaldytuvą. Korėjietiškos salotos skaniausios bent pusdienį, ar per naktį, palaikytos šaldytuve. Skanaus!