Ingredientai:
Burokėliai - 2 vnt.;
Konservuoti avinžirniai - 4-5 valgomieji šaukštai;
Česnakai - 1 skiltelė;
Kalendra - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Konservuoti avinžirniai - 4-5 valgomieji šaukštai;
Česnakai - 1 skiltelė;
Kalendra - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Švieži žalumynai (petražolės, svogūnų laiškai);
Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį;
Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį;
Citrinų sultys - 2-3 šaukštai;
Alyvuogių aliejus - 2-3 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Burokėlių salotos su avinžirniais ir žalumynais
Pasiruošiame visus ingredientus. Burokėlius išverdame, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka, arba pjaustome kubeliais. Svogūnų laiškus ir petražoles susmulkiname.
Į dubenį dedame burokėlius, kapotus žalumynus, avinžirnius, išspaudžiame česnako skiltelę, beriame druską, pipirus, kalendrą, pilame alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišome.
Tokios burokėlių salotos gali būti tiekiamos prie mėsos ar žuvies patiekalų, ar valgomos vienos. Skanaus!