Ingredientai:
Graikiniai riešutai - 20-30 g;
Salotų užpilui:
Druska, salotų prieskoniai.
Gaminame. Burokėlių salotos su feta ir graikiniais riešutais
Pasiruošiame visus ingredientus. Burokėlius išverdame arba iškepame orkaitėje (kiekvieną burokėlį atskirai susukame į du folijos lakštus ir kepame 1,5 valandos 190 laipsnių karštumo orkaitėje). Atvėsusius burokėlius nulupame ir supjaustome kubeliais. Salotų lapus nuplauname ir šiek tiek pasmulkiname tiesiog plėšydami. Graikinius riešutus pasmulkiname peiliu ar blenderiu. Fetos sūrį supjaustome kubeliais.
Gaminame salotų užpilą. Į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, balzamiko actą, dedame išspaustą česnako skiltelę, beriame druskos, maltų pipirų ir salotų prieskonių. Viską išmaišome.
Į dubenį dedame burokėlius ir salotų lapus, apliejame juos puse paruošto užpilo, ir išmaišome. Tada išdėliojame kubeliais pjaustytą fetos sūrį, apibarstome graikiniais riešutais ir apšlakstome likusiu salotų užpilu. Skanaus!