- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 4923

Šviežių kopūstų ir morkų salotos su majonezu
Ingredientai:
Puselė šviežio kopūsto;
2 Morkos;
Druska - pagal skonį;
Rudasis cukrus - pagal skonį;
2-3 valgomieji šaukštai majonezo.
Gaminame. Kopūstą pjaustome kuo plonesnėmis juostelėmis, morkas tarkuojame stambia tarka. Daržoves dedame į dubenį, apibarstome druka, ruduoju cukrumi ir išmaišome. Minkyti rankomis nereikia, kad kopūstas nesukristų. Dedame majonezą ir išmaišome. Skanaus!
Šviežių kopūstų ir morkų salotos su apelsinu
Ingredientai:
Trečdalis šviežio kopūsto;
1 Morka;
Druska - pagal skonį;
Rudasis cukrus - pagal skonį;
Apelsinas.
Gaminame. Kopūstą pjaustome plonomis juostelėmis, morkas tarkuojame burokine tarka. Viską dedame į dubenį, apibarstome druka, ruduoju cukrumi ir išmaišome. Apelsino žievelę nupjaustome. Aštriu peiliu iš abiejų apelsino skiltelės pusių darome pjūvius, taip stengdamiesi išpjauti apelsino skiltelės minkštimą, kurį dedame į salotas. Apelsino skiltelių odelės pasilieka rankoje. Iš to kas liko į salotas išspaudžiame likusias sultis. Sumaišome. Skanaus!