Žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinių kopūstų sriubos receptas.

Ingredientai:

1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas;
500 ml daržovių sultinio;
500 ml pieno;
1 nedidelis svogūnas;

Žiupsnelis druskos.

Gaminame. Žiedinių kopūstų sriuba

1. Svogūnas labai smulkiai supjaustomas.

2. Žiedinis kopūstas nuplaunamas, paskirstomas žiedynėliais, dedamas į užvirusį daržovių sultinį kartu su smulkintu svogūnu ir uždengus puodą verdamas apie 12-15 minučių ant mažos ugnies.

3. Puodas nukeliamas nuo ugnies, išimami kelis žiedinio kopūsto žiedynėliai (papuošimui). Palaukiama kol puodo turinys truputėlį pravės ir susmulkinamas blenderiu.

4. Į pertrintas daržoves pilamas pienas, pasūdoma ir užvirinama.

Žiedinių kopūstų sriuba pilama į lėkštes, viduryje dedami keli žiedinio kopūsto žiedynėliai. Sriubą galima pagardinti trupintu pelėsiniu sūriu arba krutonais (duonos skrebučiais). Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška