Žiedinių kopūstų sriubos receptas.
Žiedinių kopūstų sriubos ingredientai:
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas;
500 ml daržovių sultinio;
500 ml pieno;
1 nedidelis svogūnas;
Žiupsnelis druskos.
Gaminame. Žiedinių kopūstų sriuba
1. Svogūnas labai smulkiai supjaustomas.
2. Žiedinis kopūstas nuplaunamas, paskirstomas žiedynėliais, dedamas į užvirusį daržovių sultinį kartu su smulkintu svogūnu ir uždengus puodą verdamas apie 12-15 minučių ant mažos ugnies.
3. Puodas nukeliamas nuo ugnies, išimami kelis žiedinio kopūsto žiedynėliai (papuošimui). Palaukiama kol puodo turinys truputėlį pravės ir susmulkinamas blenderiu.
4. Į pertrintas daržoves pilamas pienas, pasūdoma ir užvirinama.
Žiedinių kopūstų sriuba pilama į lėkštes, viduryje dedami keli žiedinio kopūsto žiedynėliai. Sriubą galima pagardinti trupintu pelėsiniu sūriu arba krutonais (duonos skrebučiais). Skanaus!