Trinta morkų sriuba

Trinta morkų sriuba

4.0151515151515 1 1 1 1 1 (33 balsai (-ų))

Ingredientai:

0,5 kg morkų;
1 litras vištienos arba daržovių sultinio;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
Gabalėlis sviesto;
Šviežiai malti juodieji pipirai;
Žiupsnelis džiovinto mairūno;
Grietinėlė pagardinimui.

Gaminame. Trinta morkų sriuba

1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, pakepiname svieste.

2. Morkas švariai nuskutame, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir verdame vištienos arba daržovių sultinyje, kol suminkštės. Išvirus morkoms puodo turinį pagardiname mairūnais, juodaisiais pipirais, druska, sudedame kepintą svogūną bei česnaką ir dar pakaitiname ant silpnos ugnies.

3. Smulkintuvo pagalba pertriname puodo turinį iki kreminės konsistencijos. Jeigu sriuba per tiršta, įpilame dar sultinio.

Trinta morkų sriuba tiekiama su grietinėle ir skrebučiais. Skanaus!