Moliūgas – skani ir naudinga daržovė. Moliūgo minkštime yra kalio, kalcio, magnio, cukraus, geležies druskų. Taip pat jame gausu provitamino A, vitaminų C, B1, B2 ir PP. Moliūgas gerina žarnyno veiklą. Jo patariama valgyti žmonėms norintiems atsikratyti antsvorio.
Siūlau išbandyti gardžios moliūgų sriubos receptą.
Moliūgo sriubai reikės:
1 vidutinio dydžio moliūgo;
1 – 2 galvučių svogūno;
40 g sviesto;
Šlakelio alyvuogių aliejaus;
apie 1,5 – 2 litrus sultinio (priklausomai nuo moliūgo dydžio);
Žiupsnelio druskos;
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
Gaminame. Trinta moliūgų sriuba
Moliūgą nulupame, supjaustome griežinėliais dedame į aliejumi išteptą skardą, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome trupučiu aliejaus ir šauname į orkaitę 30 minučių. Smulkiai pjaustytą svogūną pakepiname svieste, dedame į užvirintą sultinį. Ten pat keliauja ir orkaitėje kepintas moliūgas. Daržovės dar verdamos sultinyje apie 15 minučių. Smulkintuvo pagalba pertriname puodo turinį iki kreminės konsistencijos, supilame grietinėlę ir užviriname. Skanaus!